Gemakkelijke basis biscuittaart

Niet van mij maar een recept geleend van Donna Hay,
een Australische kookstyliste die ook een programma heeft
op één van mijn favoriete TV-kanalen, 24Kitchen.
Haar idee van koken is dat het vers, gemakkelijk en eenvoudig
moet zijn en kijk....dáár hou ik nou van.....


IngrediŽnten
185 gram bloem;
6 eieren;
165 gram poedersuiker;
60 gram gesmolten roomboter;
jam naar keuze (of verse rode vruchten);
slagroom;
extra poedersuiker om te strooien.



Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem 3 keer en houd apart.
Mix de eieren 8-10 minuten samen met de poedersuiker
of tot de massa dik is en verdubbeld in volume.

Schep met een metalen lepel de gezeefde bloem door
het eiermengsel tot het goed vermengd is.
Vet twee 20cm ronde bakvormen in en bekleed met bakpapier.
Verdeel het biscuitbeslag over de twee bakvormen en bak
25 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de baksels
terugveren als je erop drukt en als de randen terugwijken van
de randen van het bakblik.
Laat de biscuits afkoelen op een rooster.

Besmeer 1 biscuit met stijfgeslagen slagroom en jam of vers
rood fruit naar keuze.
Leg de andere biscuit er bovenop.
Bestrooi dik met poedersuiker.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: -
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet