Omgekeerde bananen-caramelcake

Dit is een heerlijke smeuiige cake
die je in omgekeerde volgorde maakt;
eerst de caramel, dan de bananen en
dan het cakebeslag.....probeer het maar
eens....


IngrediŽnten
Voor een cake van 8 porties:
3 bananen;

Voor de caramel:
150 gram suiker;
2 eetlepels water;
1 eetlepel citroensap.

Voor het beslag:

3 eieren;
180 gram suiker;
1 eetlepel vanillesuiker;
10 cl. zonnenbloemolie;
180 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
4 eetlepels geraspte cocos;
2 eetlepels dikke room.


Bereiding
Maak eerst de caramel:

Doe de suiker in een pannetje en voeg er
het water en het citroensap aan toe.
Laat op zacht vuur langzaam zo lang
caramelliseren (zonder te roeren) totdat
je een mooie kleur dikke caramel krijgt.
Als de caramel mooi bruin is haal de pan
dan van het vuur.

Smeer een rechthoekige bakvorm (21 cm, zie foto)
in met wat boter of met een speciale bakspray
en verdeel (giet) de caramel over de bodem
van de bakvorm.
Snijd de bananen in de lengte in drieën en verdeel
ze over de caramel met de bolle kant boven.

Verwarm de oven op 170 graden.

Maak dan het beslag:
Mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker
totdat de massa verdriedubbelt.
Mix er de olie en de room doorheen.
Schep er dan de bloem, het bakpoeder en de geraspte
cocos doorheen.

Schep het beslag over de bananen heen en zet de vorm
in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 40 minuten (controleer of de cake gaar
is door er een prikker in te steken; komt de prikker er
droog uit dan is de cake gaar).

Laat de cake in de vorm afkoelen tot lauw en haal 'm
dan uit het bakblik.
Wacht niet tot de cake koud is want dan krijg je 'm er
moeilijk uit.

Snijd de cake in porties en versier evt.met een halve walnoot.

Je kunt de bananen evt. ook vervangen door appels of
peren.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Multi-cultureel
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet