Kip met bonensalade en ei

5 januari 2015

Kip met bonensalade en ei

Hollands
Gevogelte
30 minuten
750 kcal

Aantal personen: 4

IngrediŽnten
Ingrediënten

olijfolie - 6 el
kippenbouten - 4
vastkokende aardappelen (schoongeboend en in blokjes) - 1 kg
sperziebonen (schoongemaakt) - 600 g
eieren - 2
ui (gesnipperd) - 1
peterselie (fijngehakt) - 3 el

Bereiding
Instructies

Verhit in een braadpan 1,5 el olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak bruin aan.
Voeg een scheut water toe. Braad de kip in 25-30 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Bak de aardappelblokjes in 10-12 min. goudbruin en gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Kook de eieren in 7 min. hard. Giet de bonen af. Spoel ze onder stromend water koud. Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de bonen, de ui, het ei en de peterselie met 2,5 el olijfolie en zout en peper.
Verdeel de kip met de aardappelblokjes over 4 borden. Serveer met de salade.


_
_

Bereidingstijd: 30 min.
Kosten: -
Keuken: Nederlands
Maaltijd: Salades
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: -