Tjap Tjoi

De lekkerste Tjap Tjoi zelf gemaakt.

IngrediŽnten
Voor 4 personen:

500 gram kipfilet in plakjes
2-3 el. arachide of zonnebloemolie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook of naar behoefte, fijngehakt
2 wortels of 1 grote in plakjes
1 rode paprika in reepjes
1/2 komkommer in stukjes
100-250 gram (kastanje)champignons in plakjes
125 gram bamboescheuten (uit blik)
125 gram taugé
1-2 el lichte sojasaus of ketjap manis/asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl. kippenbouillon
2-3 tl. maizena (aardappelzetmeel)voor de liefhebber.
1 cm. gember geraspt.

Bereiding
Bak de kip in 3-4 minuten rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook, (eventueel een ui ) 2-3 minuten in de achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 minuten ook de komkommer,champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn, ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, gember, bouillon en maizena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot dat het gaat binden en als allerlaatste de taugé er over.
Spoel de taugé voor het toevoegen even af met kokend water.

TIP: Varieer met alle soorten groenten zoals paksoi,broccoli,sperzieboontjes, wel of geen ui etc.

Lekker met witte rijst, nasi, bami of mihoen.

Vegetarish: Laat kip of ander vlees achterwege.

Je kunt i.p.v kip ook grote garnalen toevoegen.


_
_

Bereidingstijd: 20-30. min.
Kosten: -
Keuken: Aziatisch
Maaltijd: Bijgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig