Stofoe Foeroe (Gestoofde kip unit Suriname

Sweet memories !!
Als klein kind was dit het lievelings eten van mij dochter!!
Op vakantie? Alle kruiden gingen mee, want alles in één pan en klaar was mamma😉

IngrediŽnten
4 PERSONEN

1 kip in zoveel mogelijk stukkken gehakt,2 uien,2 teentjes knoflook,1 vleestomaat,1 pond kouseband of sperziebonen, 4 el. olie,1 el. kruidenbouillonpoeder, 2 a 3 tl. massalapoeder,pond geschilde aardappelen (als je grote aardappeleters in huis hebt wat meer), zout,peper, 2 el. fijngehakte koriander.

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.Snijd de tomaat in stukjes.Breek de kouseband in stukken.Verhit de olie in een braadpan of wok.Bak hierin de ui en knoflook ongveer 3 minuten.Voeg de tomaat,kip en peper toe.Schep het geheel door elkaar en laat het 5 minuten op middelhoog vuur koken.Voeg de kouseband,het bouilllonpoeder en het massalapoeder toe.Laat het geheel gaar worden in ongveer 45 minuten.(met deksel op de pan als je het in een braadpan maakt).Snijd de aardappels in stukken en laat ze nog 15 minuten meekoken.Breng op smaak met zout en strooi er koriander over.

Serveertip

Ik serveer dit met rotibladen die je vers bij de Surinaamse toko kunt krijgen. En houd je daarvan over dan kun je die prima in de vriezer bewaren. Is er geen toko bij je in de buurt. Geen probleem dan gebruik je gewoon flower tortilla's


_
_

Bereidingstijd: 50 min.
Kosten: -
Keuken: Surinaams
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Pittig