Mijn recept voor Stamppot rauwe andijvie

Rauwe andijvie één van mijn favoriete maaltijden. Ik maak het al jaren zo en iedereen vind het heerlijk. Vroeger had ik samen met een aantal vrienden een kookclubje waar we om de beurt bij jezelf thuis ging koken voor de groep voor en hoofd en nagerecht mocht niet duurder zijn dan 5 Ä p.p. met een drankje erbij en koffie na. De groep bestond uit 8 personen en was heel gezellig. Nu kook ik samen met een aantal vrijwilligers voor ons Trefpunt in de wijk en er komen meer als 30 man eten en we proberen voor 2,50 p.p. een lekkere maaltijd op tafel te zetten met een toetje na en het lukt altijd en we houden daar soms zelfs nog van over.

IngrediŽnten
Aardappels genoeg voor het aantal personen die aan tafel zit iedereen weet wel hoeveel er normaal wordt geschild alleen voor stamppot altijd iets meer doen.

Kruimige aardappels.
Fijn gesneden andijvie.
3 á 4 gekookte eieren.
Gerookte spekblokjes.
2 zoetzure augurken.
Honing mosterd dressing.
Melk.
Margarine.
Peper en zout.

Bereiding
Kook de eieren hard of zacht maakt niet uit. Bak de spekjes uit.
Schil en kook de aardappels met zout gaar en stamp ze fijn, stamp de uitgebakken spekjes er door en de gekookte eieren en beetje melk en dressing en een beetje peper tot het een smeuïge massa wordt schep dan de fijngesneden andijvie er door en de fijn gesneden augurken.

Serveer er een speklapje of bal gehakt of anders wat bij je kan ook de stamppot variëren door er bijvoorbeeld kaasblokjes door te doen of fijn gesneden paprika of zelf blokjes appel.

Eet smakelijk
Ine


_
_

Bereidingstijd: 35 min.
Kosten: -
Keuken: Nederlands
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig