Pasta ovenschotel met een kaassaus!

Foto en recept van face book LowBudget koken& en boodschappen gecopieerd van Mevr. A. Bella. Lijkt mij zo lekker.

IngrediŽnten
250 gr kipfilets, in blokjes gesneden
200gr penne (of pasta naar keus)
250gr champignons, in kwarten gesneden
1 broccoli Ė in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes
Hand vol spruitjes
Paprikapoeder, 1 theelepel
Vloeibare boter
Zout en peper, naar smaak

Voor de saus
30 g boter
30 g bloem
1 kippenbouillonblokje
300ml kookvocht van de broccoli/spruitjes
130 g geraspte kaas

Bereiding
1. kook de broccoli samen met de spruitjes beetgaar. Vang 300ml kookvocht op.
2. Kook de penne gaar.
3. Bak je kipfilet goudbruin in wat boter en voeg je champignons toe. Wanneer deze bijna gaar zijn kruid je dit met zout, peper en paprikapoeder.
4. Voeg je gekookte pennen toe en bak dit 1 minuutje mee.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
6. Smelt ondertussen de boter in een pan. Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen.
7. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg al roerend je kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt.
8. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas gesmolten is.
9. Schep de pasta, kip, champignons, broccoli en spruitjes in de ovenschaal en eindig met de kaassaus.
10. Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Italiaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: Hartig