Shakshuka

Eenpans receptje van dit lekker maaltje uit het midden Oosten zonder vlees

Ingrediënten
Voor 4 personen:
1/2 theelepel komijnzaadjes
190 ml lichte, plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
2 grote uien, ontdaan van schil en in ringen gesneden
2 rode en 2 gele paprika’s, in reepjes van 2 cm breed
4 theelepels muscovado suiker of bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
6 takjes tijm, blaadjes los en fijn gehakt
2 eetlepels bladpeterselie, fijn gehakt
Bosje verse koriander, fijn gehakt
6 rijpe tomaten, grof gehakt
1/2 theelepel saffraan
Snufje cayenne peper
Zout en peper
8 eieren
2 rode pepers, in ringetjes

Bereiding
Rooster in een droge pan de komijn op hoog vuur, gedurende twee minuutjes.
Voeg de olijfolie toe en bak hierin de uien voor twee minuten. Voeg nu de paprika’s, pepers, de suiker, laurierblaadjes, tijm, peterselie, passata en twee eetlepels koriander toe, en bak op hoog vuur zodat het mooi verkleurt. Meng vervolgens ook de tomaten, saffraan, cayenne peper, zout, basilicum en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende vijftien minuten. Proef of het geheel goed op smaak is. Verdeel eventueel het mengsel over meerdere pannen en zet deze op middelhoog vuur (niet noodzakelijk als je pan groot genoeg is). Breek de eieren boven de saus, breng op smaak met zout en peper en kook nog 10-12 minuten op laag tot middelhoog vuur. Als de eieren gestold zijn
besprenkel je het geheel met koriander en serveer met lekker witbrood of Pita. De bedoeling is dat je de shakshuka met het brood uit de pan eet, maar kan natuurlijk ook op een bord


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: -
Maaltijd: -
Gelegenheid: -
Smaak: -