Piroshki

Piroshki's zoals mijn vader ze altijd maakte.
Ingrediënten:
Tarwemeel 500 tot 1000 gram
1 ei
Zout

Zuur-kool stamppot of andere vulling zoals gekruid gehakt met aardappelen of aardappel-puree met witte kaas.
Maak nu het deeg en meng de bloem met ei, zout en water. Het deeg op een licht bebloemd opper-vlak stevig en glad kneden. Neem een stuk deeg en rol dit met de deeg-rol plat tot ongeveer 2 mm. Dikte. Met een glas of kommetje rondjes uitsteken plus-minus 10 tot 15 cm.
Een lepel vulling in het midden van elk rondje leggen. Dichtvouwen en met een vork dichtdrukken. Of een speciale deeg-klem gebruiken. Goed controleren of ze dicht zijn.
Zet een grote ketel water op licht gezouten en breng aan de kook, Leg hier de piroshki's in ongeveer 5 stuks en wacht totdat ze boven komen drijven. Leg ze naast elkaar neer (niet stapelen wegens plakken). Voor een nog lekkerder resultaat bak ze aansluitend in de koekenpan met wat boter of margarine goudbruin. De gekookte piroshki's kunnen ook ingevroren worden voor later.

Maak een heldere jus van spek en of gesmolten boter margarine. Doe de jus over de piroshki's.
Serveer met een groene sla of en koude rode bietjes met ui, en appelmoes of appel compote.
Bij een vulling van aardappel-puree en kaas kan ook stoof-vlees in plaats van jus gebruikt worden.
Smakelijk eten. (Smacznego)


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: -
Maaltijd: -
Gelegenheid: -
Smaak: -