Fruitige rode kool met port

Heerlijk fruitige rode kool

Tijd: Langer dan 1 uur
Keuken: Nederlands
Gang: Bijgerecht
Eigen_keuken: Ja
Vegetarisch: Nee

IngrediŽnten
1,2 kg rode kool, schoongemaakt
en fijn gesneden 1 citroen zout en
peper uit de molen 50 g suiker 1/4
ltr krachtige rode wijn 3 el (rode
wijn-)azijn 1/4 ltr port 50 gr boter 2
uien gesnipperd 30 g honing 3
sinaasappels, uitgeperst 100 g
Cranberry`s 1 appel in blokjes 1
sinaasappel in partjes om te
garneren

Bereiding
De rode kool licht zouten, met het sap van de citroen besprenkelen en
goed mengen. Daardoor wordt de kool mooi rood De suiker goudbruin
laten karamelliseren en met azijn, rode wijn en de port afblussen. De
boter toevoegen, de vloeistof iets laten inkoken en de ui toevoegen. Op
smaak brengen met peper, zout en de honing en opnieuw wat laten
inkoken. Sinaasappelsap, rode kool, cranberry`s en appel toevoegen,
even doorroeren en op klein vuur in 40 - 60 minuten gaar koken. Hoe
lang het precies duurt hangt van de rode kool af. Af en toe omroeren
en proeven of de kool al gaar is. Tenslotte proeven en eventueel nog
op smaak brengen. Garneren met de partjes sinaasappel.


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: -
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: -