Biscuitrol

Oven voorverwarmen op 225°
baktijd +/-8 min.

beslag:

-5 eieren (gescheiden)
-150gr. suiker
-2 soeplepels citroensap
-125gr. tarwebloem

vulling:

abrikozenjam (of andere jam naar believen )


bereiding :

-de ei dooiers met 100gr suiker tot een dikke,stevige
crème kloppen (van geel naar wittig)

-de eiwitten met het citroensap onder geleidelijk toe voegen van de rest van de suiker stijfkloppen

-de eiwitmassa met de gezeefde bloem door de eierdooiercrème scheppen


-bakplaat met bakpapier bedekken

-het beslag over de bakplaat uitstrijken en midden in de oven +/-8min.mooi goudbruin bakken

-leg een vochtige doek klaar
-de bakplaat op de doek omkeren en het bakpapier verwijderen

-de biscuit bestijken met jam

-met behulp van de doek de plak vanaf een van de lange zijden oprollen

-de rest van de jam over de rol strijken

tips:
-je kan de jam lichtjes verwarmen(werkt gemakkelijker)
-voor kinderfeestjes kan je de biscuit bestrooien met gekleurde of chocolade hagel
- heb de rol op de foto met geconfijte kersjes versiert

lekker en goedkoop ...smakelijk !!! ;-)


_
_

Bereidingstijd: 20 min.
Kosten: -5 euro
Keuken: -
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet