Motorritje van ca 70 kilometer. Startpunt Zoetermeer

Een motorrit die vanaf Zoetermeer over provinciale wegen en kleiner voert naar Benthuizen - Boskoop - Reeuwijk - Oudewater - Papekop - Tempel - Boskoop - Zoetermeer.

Startpunt op de N207 (Nieuwe Hoefweg) aan het einde van de ringweg Zoetermeer.
Richting Benthuizen Nieuwe Hoefweg wordt Hogeveensweg, bocht naar rechts (denk aan snelheid controles hier tot voorbij het HSS spoor) en blijf deze weg volgen tot aan de rotonde in Boskoop. Rond deze, tweede afslag, de Zijde op (rechts kunt u, indien nodig, tanken). Alsmaar recht door (hier en daar is de maximum snelheid 30 en zelfs heel even vlak voor de hefbrug slechts 20 km per uur!). De Boskoopse hefburg over, rechtdoor de Reijerskoop op. Na enige tijd rechtsaf de Zuidwijk op (richting Reeuwijk) en deze blijven volgen. Na verloop van tijd linksaf de Nieuwe Weg op. Aan het einde rechtsaf, de Middelburgseweg en vervolgens even verderop linksaf de Kaagjesland op.
Alsmaar rechtdoor, de Dorpsweg op, rechtdoor de Nieuwedorperweg op, onder de A12/E30 door en de weg (u bent nu in Reeuwijk-Dorp) blijven volgen tot aan het kruispunt met de Zoutmansweg (Reeuwijk). Steek het kruispunt over en ga rechtdoor de 's Gravenbroekseweg op.

Nu komt een gevaarlijk deel van de te volgen route (Sluipwijk - Oudewater).
- de 's Gravenbroekseweg ligt vol met gemene niet aangegeven drempels. Oppassen dus!
- ga hier beslist niet in het donker rijden!).
- let op: een deel van de route in dit gebied is niet mogelijk op zon- en feestdagen tussen 12.00 - 18.00 uur.
U bent inmiddels in Sluipwijk aanbeland. We gaan verder met de route.
Blijf de 's Gravenbroekerweg volgen en ga aan het einde de linksaf de Zoetendijk op, vervolgens rechtsaf de Hortemansdijk en rechtdoor de Nieuwenbroeksedijk op.
Aan het einde is een t-kruising (in het gehucht Oukoop). Rechtsaf de Oukoopsedijk op (richting Hekendorp). Na een scherpe linkerbocht bevindt u zich op de Negen Viertel, welke parallel aan een spoorlijn loopt. Weg blijven volgen tot aan een t-kruising.
Rechtsaf de Opweg op, de spoorlijn onderdoor en de eerste gelegenheid linksaf (zon- en feestdagen beperking) de Ruige Weide op. Aan het einde van deze weg (in Oudewater) linksaf de Papenkopperstraatweg op. Alsmaar rechtdoor. de wegnamen veranderen in Papenkopperdijk, Tuurluur en ten slotte, heel origineel in Verlengde Tuurluur. Bocht naar links. Bij de rotonde rechtsaf de Molendijk op en onder de A12/E30 door..
Vervolgens (helaas) de A12/E30 op. Deze blijven volgen en ga dan de afslag 12a (Bodengraven) op. Op de grote 'ovale' rotonde linksaf de Goudseweg op (N459) en blijf deze volgen. Wegnamen wijzigen in Goudsstraatweg (u passeert McDonalds en een tankstation).
Bij de rotonde voor richting Reeuwijk kiezen (dus de N459 blijven volgen) U steekt de A12/E30 over en gaat daarna bij de t-kruising rechtsaf de Raadhuisweg op.
Bij de eerstkomende rotonde rechtsaf, de A12/E30 onderdoor. U rijdt dan op de Oud Reeuwijkseweg. aSlmaar rechtdoor. Weg wordt Schinkeldijk. U rijdt door het gehucht Tempel. Links afbuigen de Tempeldijk op, weg blijven volgen. Weg heet na twee bochten Middelweg. Einde weg t-kruising. Rechtsaf. de Middelburgseweg op. Daarna linksaf de Reijersloop inrijden (Boskoop). Alsmaar rechtdoor blijven rijden, de hefbrug weer over, alsmaar rechtdoor tot aan de rotonde even voobrij het benzinestation. Rechtdoor de N455 (Hoogeveensweg) op (richting Zoetermeer). Dit wordt de N209 en heet daarna Nieuwe Hoefweg. Een stukje verderop bent u weer terug op het startpunt.


_

_

_

_
_
_

Afstand: 70 km
Soort: Natuur
Gps: Nee
Adres: -
Plaats: Zoetermeer en omgeving
Postcode: -
Land / Provincie: / Zuid-Holland