INDISCHE HACHÉÉ

INGREDIËNTEN :

1 deel rundvleesblokjes
1 deel uien
laurier, peper zout, nootmuskaat
veel kruidnagel
scheutje azijn
scheut ketjap manis ( zoete )
( knoflook mag, mijn zus doet het er wel in, maar ik niet, hoewel ik dol op knof ben )

BEREIDINGSWIJZE :

bak de vleesjes bruin ( half olie, half boter )
bak de uien bruin ( beetje olie )
bij elkaar gooien
kruiderij erin, met scheutje azijn en scheutje ketjap en wat water.
en lekker lang laten sudderen, tot het vlees boterzacht is.
Af en toe kijken of er nog een scheutje water bij moet en indien nodig binden met een beetje in water opgelost meel.

Wij aten dat thuis met rijst, maar op z'n Hollands met aardappels is ook heerlijk uiteraard.


Voor de volgende dag, mocht er nog wat over blijven !

laagjes maken van puree, rode kool en hachee in een ovenschotel, paneerkorstje erop, eventueel met kaas,
makkelijk dagje en lekker .
Het geeft een leuk effect om tussen de laagjes wat doperwten te doen.
Wat appel bijvoegen kan ook, dan krijg je zo'n jachtschotel idee.

PAS OP :
Wees voorzichtig met de ketjap, het wordt gauw te zoet. Toevoegen kan altijd nog, maar eruithalen niet.


_
_

Bereidingstijd: 30 min.
Kosten: -
Keuken: Indonesisch
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: Hartig