INDISCHE ERWTENSOEP

Nee, dit keer niet van mijn Indische oma, maar van de ex-schoonmoeder van mijn goede vriend Hans. "DE HANS ", zoals hij altijd zelf zegt.



1 pak spliterwten opzetten met een knolselderij. Waterhoeveelheid, net tot boven de erwten.

Varkensvlees aanbraden in olie : toevoegen , hoeveelheid naar smaak :

ketjap (beetje, eventueel meer toevoegen)
peper en zout
aromat
knoflook


van het gebraden vlees een bouillon trekken met :

2 vleesbouillon tabletten
laurierblad
boerenvleeskruiden
oregano
prei

Daarna de bouillon en de spliterwtenprut samenvoegen.
2 grote uien erbij en nog even laten pruttelen.

Dan lekkere rookworst erin en een verse worst of saucijsjes, als je dat lekker vindt. Vlak voor het opdienen nog wat zeer fijn gesneden preiringetjes erop.


SLAMAT MAKAN !


_
_

Bereidingstijd: 30 min.
Kosten: 5 euro
Keuken: Indonesisch
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: Pittig