Braziliaanse cake

Benodigdheden:

1 pak Koopmans Fijne cakemeel
150 gr margarine
4 eieren
50 ml of 4 el melk
1 el geraspte chocolade (b.v. puur)
1 a 2 el oploskoffie
75 gr fijn gehakte noten (b.v. walnoten)

Bereidingswijze:

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix, melk en de eieren in 1 keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
Voeg de geraspte chocolade, de oploskoffie en de fijn gehakte noten er aan toe.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar.

Electrische oven, stand 160 C

Tip: Zet een theeglas met water bij de cake in de oven. Wordt de cake niet zo droog.

Eet smakelijk


_

_

_

_

_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Braziliaans
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zacht/romig