AUBERGINES GEVULD MET LAMSGEHAKT

Dit heb je nodig:

4 middelgrote aubergines;
2 dl (olijf)olie;
200 gram rulgebakken lamsgehakt;
handjevol geweekte rozijnen;
50 gram fijngehakte uien;
80 gram gekookte rijst;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
zout en peper naar smaak;
1 rood, niet al te scherp, pepertje;
Paneermeel.

Zo maak je het:

Snijd de aubergines in de lengte in tweeën. Verhit de (olijf)olie in een koekenpan. Bak er de aubergines in. Laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Haal het vruchtvlees uit de aubergine zonder de buitenkant te beschadigen. Hak het vruchtvlees grof en vermeng het met het rulgebakken lamsgehakt, de gehakte uien, de gekookte rijst, de geweekte rozijnen, het fijngehakte pepertje en de koriander, zout en peper naar smaak.
Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal en overgiet het geheel goed met (olijf) olie.
Bestrooi alles met (niet al te veel) paneermeel en zet de schotel 15 minuten in een matig hete oven, zodat alles een lekker bruin korstje krijgt.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Voorgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig