Pinda-chocoladeballen

Dit heb je nodig:

500 gram pindakaas (het liefst een groffe soort met stukjes pinda);
120 gram gesmolten roomboter;
200 gram gezeefde poedersuiker;
100 gram Kellog's Special K Original;
50 gram cacaopoeder;
350 gram witte, melk- en/of pure chocolade.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de pindakaas met de gesmolten roomboter.
Voeg er dan de gezeefde poedersuiker, de cacaopoeder en de Special K aan toe en vermeng alles goed.
Zet het mengsel tenminste 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

Smelt de chocolade naar keuze in de magnetron of in een schaal boven heet water.

Bedek een plat en koud werkvlak met bakpapier.
Neem stukjes van het pindamengsel en vorm er met de palmen van je handen balletjes van 2 cm doorsnede van.
Doop de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade, haal ze er met een vork uit en laat ze wat uitlekken.
Plaats de balletjes op het bakpapier en laat ze drogen.
Zet ze evt. nog even in de koelkast.

KLIK OOK EENS OP ONDERSTAANDE LINKS: NOG MEER HEERLIJKS TE MAKEN ZONDER OVEN........





_

_

_

_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet