Gebakken sardines gevuld met spinazie

Krokant gebakken dubbele sardines met daartussen een heerlijke vulling van gekruide spinazie.

Dit heb je nodig:

1 kilo sardines;
5 eetlepels gehakte spinazie;
3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak'
3 fijngehakte teentjes knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
het sap van 1 citroen;
bloem.

Zo maak je het:

Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed.

Maak de charmoulavulling:
vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.

Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op.
Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.
Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnenbloemolie.

Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.

Laat goed uitlekken op keukenpapier


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: Hartig