Omgekeerde ananascake

Een lekkere frisse cake met een topping van plakken ananas.

Dit heb je nodig:

6-7 plakken ananas uit blik;
30 gram suiker (voor de bakvorm) en een beetje boter;
100 gram bloem;
100 gram roomboter;
100 gram suiker;
2 eieren;
3 eetlepels ananassiroop (van het blik);
1 dessertlepel bakpoeder.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beboter een ronde bakvorm en bestrooi de bodem met wat suiker.
Verdeel er de plakken ananas over.

Mix de suiker met de zachte roomboter en meng er de eieren,
de ananassiroop, de bloem en het bakpoeder doorheen.

Schep dit beslag in de bakvorm bovenop de plakken ananas.

Bak de ananascake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde
oven; kijk af en toe of de cake niet té donker wordt.

Haal uit de oven en keer de cake om op een rooster en laat afkoelen.
Bestuif eventueel met poedersuiker.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Arabisch
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet