Perziktaart met amandelen

Een lekkere taart, gemakkelijk te maken en zeer geschikt voor bij een lekker glas (of kop) thee op een druilerige herfstmiddag:


Dit heb je nodig:

250 gram bloem;
3 eieren;
4 eetlepels melk;
1 zakje vanillesuiker;
125 gram zachte roomboter;
125 gram suiker;
1 mespuntje zout;
3 theelepeltjes bakpoeder;
1 kilo verse perziken of anders perziken uit blik;
25 gram geschaafde amandelen;
2 eetlepels poedersuiker.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de roomboter met de suiker luchtig.
Voeg er de vanillesuiker, het zout en de eieren aan toe.
Mix door elkaar en voeg er dan lepel voor lepel de melk
aan toe.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en vermeng tot
een glad beslag.

Vet een ronde bakvorm in en bestuif met wat bloem.
Schil de verse perziken en verwijder de pitten en snijd
in kleine stukjes.
Gebruik je perziken uit blik, laat die dan goed uitlekken
en snijd ze in kleine stukjes.

Doe het beslag in de bakvorm en verdeel daarover de
kleingesneden stukjes perzik.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen met
daar overheen de poedersuiker.

Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster en eet de taart lauw
of koud.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet