KIP of EEND met MANGO

Benodigdheden:
1 rijpe maar wel stevige mango,1 ui,4 porties eend of kipfilet van ongeveer 275 gram per stuk. 4 eetl olijfolie,1 theelepel paprikapoeder,3 eetlepels rode pruimenjam(of pruimensaus bij de chinees),4 eetlepels wijnazijn,zout,peper, maizena, witte wijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak de eend/kip op een rustig vuurtje lichtbruin.
Zet apart.
Bak de ui, voeg de jam of saus, en de in parten gesneden mango toe.
Doe de eend of kip er bij, zout en peper.
Als de saus in totaal te dun is dan een beetje witte wijn met wat maizena in een kopje aanmaken en er al roerend rustig bij gieten en even aan de kook brengen.
Alles in een leuke schaal doen en opdienen met rijst
of aardap puree/geb aardap, wat sla....
Eet smakelijk!
Cornelia


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: 12 euro
Keuken: Fusion
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: Pasen
Smaak: Zoetzuur