Marokkaanse gevulde linzensoep

Als ik zo eens naar buiten kijk dan vind ik het bij uitstek goed weer voor een lekkere warme gevulde linzensoep.

Met de maand Ramadan in aantocht ook zeer geschikt ter afwisseling van de traditionele Harirasoep, waarvan je onder dit recept de link vindt......


Dit heb je nodig:

190 gram gedroogde linzen;
1 blik tomatenblokjes;
1 in plakjes gesneden wortel;
1 gehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
4 eetlepels fijngehakte bladselderij;
4 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
4 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 eetlepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
2 cm. verse gemberwortel (fijnraspen);
1.25 liter koud water;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Fruit de gehakte ui en knoflook in een scheut zonnenbloemolie.
Voeg er de gewassen linzen, de fijngehakte kruiden en de
specerijen aan toe met peper en zout naar smaak (of i.p.v.
zout voeg twee bouillonblokjes toe).
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes
toe.
Blijf roeren.
Voeg er dan de plakjes wortel en het koude water aan toe.
Vermeng alles goed en breng aan de kook.

Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken met het
deksel op de pan; roer af en toe.

Wanneer alles gaar en klaar is, haal dan een soeplepel
vol uit de pan en pureer dat met een staafmixer.

Doe de gepureerde soep bij de soep in de pan en roer
alles goed door elkaar.

Dien heet op in mooie soepkommen met evt. in het
midden daarvan wat gekookte rijst.




_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Soepen
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig