Muffins met honing, banaan, rozijnen en pecannoten

Muffins kan je maken met duizend en één verschillende ingrediënten; hopenlijk vinden jullie deze ook lekker....


Dit heb je nodig:

300 gram zelfrijzend bakmeel;
2 koffielepels kaneelpoeder;
150 gram bruine suiker;
50 gram gehakte pecannoten;
80 gram rozijnen;
90 gram honing;
2 kleine geprakte rijpe bananen;
70 gram volle yoghurt;
180 ml melk;
2 licht losgeklopte eieren;
poedersuiker voor versiering.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200-210 graden.

Vet een muffinvorm in (voor 12 muffins) of
plaats er papieren vormpjes in.

Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het kaneelpoeder
in een kom.
Voeg er de bruine basterdsuiker, de gehakte pecannoten en
de rozijnen aan toe.
Meng in een andere kom de yoghurt en de melk met de bananen-
puree, de honing en de losgeklopte eieren.
Vermeng de droge ingrediënten (bakmeel etc.) met de
vochtige ingrediënten (yoghurt, melk, etc.) en roer alles
goed door elkaar.

Vul de muffinvormholtes voor 2/3 met het beslag.(foto 2)

Laat de muffins ongeveer 25 minuten bakken.
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.(foto 3)
Bestrooi met poedersuiker en zet op een mooie schaal.



_

_

_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet