Tajine van mosselen in chermoulasaus

Voor wie van mosselen houdt is dit een heerlijke Marokkaanse manier om iets heel smakelijks op tafel te zetten......

Dit heb je nodig:

Voor de mosselen:

2 kilo mosselen (in de schelp);
4 fijngehakte tomaten;
1 koffielepel tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels water.

Voor de Chermoula (marinade/saus):

3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Meng in een schaal alle ingrediënten voor de chermoula.
Zet apart.

Was de mosselen goed (de mosselen die open staan en die
als je erop tikt open blijven staan die gooi je weg)
en doe ze in een ruime kookpan.
Voeg daar 2 grote glazen water aan toe, breng aan de
kook en laat 10 minuten koken met het deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn.
Haal alle mosselen uit de schelpen en houd apart.

Doe in een tajine (of in een pan) de gehakte tomaten, de
tomatenpuree, de chermoulasaus, de olijfolie en de
4 eetlepels water.
Roer alles goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet dan laag en laat met het deksel
op de tajine (of op de pan) zachtjes sudderen.
Voeg er dan de gekookte mosselen aan toe, vermeng
ze goed met de saus en laat nog 10 minuten sudderen.

Dien de mosseltajine kokend heet op met daarbij lekker
knapperig Marokkaans (of Turks) brood.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig