Kip met ketchup tajine

Een beetje vreemd misschien, kip met ketchup, maar wél
hartstikke lekker.......

Dit heb je nodig:

1 kip van 1 1/2 kilo)
of 1 1/2 kilo kippenbouten;
2 uien;
1 blik tomatenblokjes;
4 tenen knoflook;
3 eetlepels ketchup;
1 eetlepel gedroogde oregano;
2 eetlepels azijn;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Bedek de bodem van een tajine of een ronde/ovalen ovenschotel
met de tomatenblokjes uit blik.
Vermeng die met de fijngehakte ui, de (hele) gepelde tenen knoflook
en 1 glas water.

Vermeng in een kom de ketchup, de olijfolie, de azijn, de gedroogde
oregano en peper en zout naar smaak met elkaar.

Bedek met deze marinade de kip (of de kippenbouten) aan alle
kanten en leg de kip op het tomaten/uienmengsel in de tajine (of
in de ovenschaal).
Giet het restant van de marinade er overheen.

Zet de tajine (zonder deksel) of de ovenschotel 45 minuten in een
op 220 graden voorverwarmde oven en bedruip de kip af en toe.
Draai de kip op de halve braadtijd 1 keer om.

Dien heet op met daarbij gekookte of gebakken aardappels en
lekker brood.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig