Aubergine"kaviaar"

Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een
heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van
aubergines.......

Dit heb je nodig:

3 aubergines;
4 tenen fijngeperste knoflook;
5 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel azijn;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 200 graden.

Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster
ze 20-30 minuten op een bakplaat totdat het
vel begint te rimpelen.
Draai ze tijdens het roosteren af en toe om.

Snijd de aubergines in de lengte open en haal het
zachte vruchtvlees er met een lepel uit.
Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en
voeg er alle overige ingrediënten behalve de
olijfolie aan toe.

Mix alles totdat het een dikke massa is en giet
er dan beetje bij beetje de olijfolie aan toe
zodat je een crèmige massa krijgt.
Voeg evt. nog wat zout en/of peper toe en
serveer de "kaviaar" met wat Marokkaans of
Turks brood.

Versier evt.met wat ontpitte zwarte olijven en een blaadje
koriander.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Vegetarisch
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig