Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

Een heerlijke, geurige cake met zoete dadels, knapperige amandelen en de verfijnde smaak van oranjebloesem.......

Dit heb je nodig:

190 gram zachte roomboter (of margarine);
150 gram lichtbruine basterdsuiker;
3 eieren;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
5 ontpitte dadels;
1 middelgrote frisse appel (Jonagold of zo);
3 eetlepels grofgehakte amandelen;
190 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
de geraspte schil van 1 citroen;
het dap van 1 citroen of 1 sinaasappel.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden;

Mix de boter romig samen met de bastersuiker.
Mix er de eieren één vooréén doorheen.

Voeg er dan het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater,
de geraspte citroenschil en het citroen- of sinaasappelsap
aan toe.
Goed blijven mixen.

Mix er de bloem en het bakpoeder doorheen.

Snijd de ontpitte dadels in reepjes of in stukjes.
Schil de appel en verwijder het klokhuis; snijd in
dunne plakjes.

Doe de dadelreepjes, de appelplakjes en de grofgehakte
amandelen bij het beslag en roer alles met een houten
lepel er doorheen.

Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met wat
achtergehouden gehakte amandelen.
Plaats de cake in de voorverwarmde oven.

Zet de temperatuur van de oven iets lager en laat
de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van
de oven die je hebt).
De cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt
en die er droog uitkomt.

Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi evt.
met wat poedersuiker.......



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Banket
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet