Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Het gerecht aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen voor 4 personen staat met 20 minuten op tafel.

IngrediŽnten
400 gram verse zalm Ė op kamertemperatuur
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 liter visbouillon van tabletten
1 dunne prei, in dunne ringetjes
100 gram feta, verkruimeld
15 gram verse basilicum of peterselie, fijngehakt

Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Strooi het basilicum erover. Serveer direct.

Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.

Serveertip
Lekker met focaccia of stokbrood.

Bron: www.VisRecepten.nl


_
_

Bereidingstijd: 20 min.
Kosten: -
Keuken: Nederlands
Maaltijd: Soepen
Gelegenheid: Familiediner
Smaak: -