Pompoen/roomsoep

Het is herfst en de nieuwe oogst pompoenen is binnen.
Je kunt er zoveel lekkers mee maken waaronder bijvoorbeeld deze heerlijke pompoen/roomsoep.....


IngrediŽnten
Dit heb je nodig:

1 kilo pompoen;
1 flinke ui;
1 kipbouillonblokje;
500 ml room;
700 ml water;
5 ml olijfolie;
5 ml. zonnenbloemolie om te bakken;
2 takjes rozemarijn;
peper.


Bereiding
Zo maak je het:

Hak de ui fijn.
Schil de pompoen en verwijder evt. pitjes en draden en snijd in grove stukken.
Houd een paar stukken pompoen apart.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gehakte ui.
Voeg er de stukken pompoen, 400 ml room, het kipbouillonblokje en het water en de rozemarijn en peper naar smaak aan toe.
Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het gas laag en laat 30 minuten zachtjes koken.

Rasp de apart gehouden stuk(ken) pompoen in lange dunne repen.
Bak de geraspte pompoen in de zonnenbloemolie iets bruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Klop de resterende 100 ml. room stijf.

Pureer de pompoensoep als die gaar is met een staafmixer.

Schep de pompoen/roomsoep in mooie soepkommen, schep er wat geklopte room bovenop en versier met de gefrituurde pompoensliertjes.

Meteen serveren...




_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Arabisch
Maaltijd: Soepen
Gelegenheid: -
Smaak: Zacht/romig