Marokkaanse tomaten-paprikasoep

Een lekker soepje van tomaten en paprika's....

IngrediŽnten
3 grote rode paprika's (die je eerst roostert in
de oven of op het gas; doe ze dan in een plastic
zak,dan kan je daarna gemakkelijk het zwart geroosterde
vel verwijderen);
3 grote vleestomaten in kleine stukjes gesneden;
1 grote ui, in plakjes gesneden;
1 eetlepel fijngehakte knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 flinke eetlepel tomatenpuree;
4 eetlepels olijfolie;
1 kippenbouillonblokje;
750 ml. kokend water;
gehakte platte peterselie en crème fraîche voor de
versiering.


Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin al omscheppend
de ui.
Voeg er de fijngehakte knoflook, de in stukjes gesneden geroosterde
paprika en de stukjes tomaat aan toe en fruit dat al omscheppend
mee gedurende 5 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak, paprikapoeder, tomatenpuree en
het verkruimelde kippenbouillonblokje toe en roer alles goed door
elkaar.
Giet het kokende water bij de massa, vermeng alles goed en zet
het deksel op de pan; laat 30 minuten zachtjes koken.

Mix de soep crèmig en glad met een staafmixer.

Schep de soep in mooie soepkommen en versier met de platte
peterselie en de crème fraîche...



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Soepen
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig