Valencia laatste dag 2013

Zo ook de voorlaatste van dit gebeuren. de trip naar Valencia afgelopen Pasen.


met een voorbereiding in pril stadium voor de volgende trip het opruimen van deze trip.


wat ik in het voorjaar al heb verteld dat de processies ook een doel waren naar deze stad te gaan. zo nu de vrolijke processie op de dag van vertrek in beeld gebracht met filmpje.

Categorie Stedentrips op mijn weblog te vinden, met fotoboeken etc.

vr grt Catharina

♥♥♥
1. Ciudad de las Artes y de las Ciencias

Één van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen: Oceanografico, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder. Het water ziet eruit als een zwembad en op een zonnige dag is de verleiding groot om er even in te plonsen. Helaas is het verboden om in het water te gaan. Wel kun je hele indrukwekkende foto’s maken met het water op de voorgrond.
2. Mercado Central

De Mercado Central is een markt, centraal gelegen, waar je van maandag tot en met zaterdag tot een uur of 14.30 je boodschappen kan doen. Ook al heb je niks nodig, het blijft leuk om rond te kijken naar de grote hoeveelheid producten die wordt aangeboden. Je vindt er onder andere verse groenten en fruit, vlees, vis, brood, maar ook veel noten, kaas en delicatessen. Wanneer je in de Mercado Central loopt, vergeet dan vooral niet om even naar boven te kijken; het gebouw is zeker de moeite waard om te bekijken!
3. Catedral de Valencia y el Miguelete

Wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt, zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt, zoals Romaans, Gotisch en Moors. Dit komt door de veroveringen door de jaren heen. Binnen in de kathedraal is er veel te zien, zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische toren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia heeft.

4. La Lonja

La Lonja is gebouwd tussen 1482 en 1533 en was vroeger in gebruik als een soort zakencentrum, een zijdebeurs. Het gebouw is door UNESCO op de Wereld Erfgoedlijst geplaatst. La Lonja ligt schuin tegenover de Mercado Central. Je komt binnen in een tuintje met sinaasappelbomen. Binnenin La Lonja is het zeer indrukwekkend. Er zijn veel details te zien en onderdelen uit de Spaanse geschiedenis terug te vinden. Let op! De ingang van La Lonja bevindt zich niet aan de kant van de Mercado Central. Wanneer je met jouw rug naar de Mercado Central staat, loopt je linksom La Lonja om en daar vind je de ingang.
5. Plaza de la Virgen

Vanaf het Plaza de la Virgen kun je weer een andere kant van de kathedraal bekijken. Verder vind je op Plaza de la Virgen een fontein, Fuente del Agua de la Acequia uit 1976. Je kunt hier wat drinken op één van de terrasjes op het plein terwijl je van het uitzicht over de fontein, de kathedraal en de Basílica de la Virgen de los Desamparados kan genieten.


_

_

_

_

_
_

Entrée: -
Oppervlakte: -
Soort: -
Adres: -
Plaats: Valencia
Postcode: -
Land / Provincie: -