Appeltaart

Een bakplaat vol kruimel-appeltaart met havermout.
Heel snel klaar.

Ingredi๋nten
500 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram donkerbruine basterdsuiker
250 gram havermout
400 gram margarine of roomboter
5 appels ( goudrenetten)
kaneel

Variatie:
stukjes abrikozen
rozijnen
pruimen

Braadslee of diepe bakplaat

Bereiding
De appels schillen, in plakjes snijden of grof raspen.
Wat kaneel erover strooien.
Evt. rozijnen, abrikozen, pruimen erdoor mengen.

De oven voorverwarmen op 160 graden.

De margarine smelten.
De droge ingrediënten door elkaar mengen en door de gesmolten boter roeren.
Het blijft een kruimelig mengel.
De bakplaat bekleden met bakpapier.
Daarop de helft van het deeg leggen , iets aandrukken met een lepel.
Op deze bodem het appelmengsel leggen, mooi verdelen over de bodem.
Hierover komt de rest van het deeg, gelijkmatig verdelen.
De gevulde bakplaat midden in de oven zetten en in 60 minuten gaar laten bakken.
In de bakplaat laten afkoelen.
De stukje kunnen naar ieders formaat worden gesneden.

Garnering:
Slagroom, poedersuiker of warm gemaakte abrikozenjam.
Of wat iedereen zelf maar kan bedenken en lekker vindt


_
_

Bereidingstijd: 30 min.
Kosten: 5,00 euro
Keuken: Nederlands
Maaltijd: Tussendoortje
Gelegenheid: Verjaardag
Smaak: Zoet