Kruidkoek

Snelle kruidkoek zonder boter of margarine

IngrediŽnten
Basisrecept:

500 gram zelfrijzend bakmeel
550 gram donkerbruine basterdsuiker
500 cc water
koekkruiden

Variatie:
Vocht:
In plaats van water kun je ook karnemelk, koude koffie gebruiken.
Ik heb ook wel cola gebruikt waar de prik uit was.

Kruiden:
Ongeveer 12 keer schudden uit een koekkruiden busje.
Maar je kunt ook zelf je kruiden mengen naar eigen smaak.
Wat suiker vervangen door honing of stroop.
Een klein beetje cacaopoeder.

Toevoegingen:
Rozijnen, krenten, in stukjes gesneden abrikozen of appel.
Geraspte chocolade of chocolade hagelslag.

Vormen:
Dit recept is voor mij genoeg voor twee cake vormen.

Bereiding
De oven voorverwarmen op 140 graden... heteluchtoven..., of 150 graden.
De bakvormen invetten, en op de bodem een stukje bakpapier leggen.
Bakmeel en suiker door elkaar roeren.
Het vocht , op kamertemperatuur, erdoor roeren met mixer of garde, dit hoeft maar heel kort.
Het beslag over de vormen verdelen.
In de oven op het rooster iets onder het midden plaatsen.
En in 110 minuten gaar laten worden.
Even af laten koelen in de geopende oven.
Storten open schone theedoek en af laten koelen.
Als de koek koud is kun je deze ook nog bestrooien met gestampte muisjes, dat geeft een lekker anijssmaakje.

In de tien minuten dat de oven voorverwarmd, kun je dit kruidkoek beslag klaar maken.

Elke oven is weer anders, zo nodig de temperatuur van de oven aanpassen.


_
_

Bereidingstijd: 10 min.
Kosten: 2 euro
Keuken: Nederlands
Maaltijd: Tussendoortje
Gelegenheid: -
Smaak: Zoet